Top

Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vandring langs perlene på Romboleden

24. aug 2016 - 27. aug 2016

Vandrende pilegrimer i Skardøra, Sylan. Foto: Kirkvollen pilegrimsgård

Bli med på et tredagers eventyr fra Tydalsfjella til Trondheim.

Vandringen går i godt selskap på historiske stier fra sagnomsuste fjellformasjoner i øst via frodig kulturlandskap i Neadalen ut til det åpne fjordlandskapet mot Trondheim.

Du skal få tid på pilegrimsvandring. Tid til å bruke på deg selv. Tid til gode stunder i møte med andre mennesker, nyte smakfull mat, roe ned med yin-yoga, og få tid til refleksjon og ta inn naturens ro underveis. Du skal rett og slett få koble litt av.

Vi skal bo på hyggelige pensjonat langs veien. Salige i kroppen etter dagens vandring setter vi oss til bords og får servert to-retters middag. Den siste middagen blir ekstra god, med tre-retters hos Havfruen i Trondheim. Vi nyter tidlige frokoster, og smører med oss rause nistepakker til lunsj. Mellom etappene er transport og bagasjetransport ordnet. Du skal slippe å tenke på noe. På denne turen skal du få ta imot og fylle på med energi.

Vandringen er delt opp i dagsetapper, der vi besøker kirker og utvalgte kulturminner undervegs. Du får en vandring med et historisk pilegrimspreg i vakker natur, med god mat og tid til avslapping om kvelden.

Rolig yin-yoga med yogainstruktør Annie fra Yogaliva. Foto: Yogaliva

Påmeldingsfrist 10. august.
Det er et begrenset antall plasser

Program

Onsdag 24. august

Ankomst Neatun – velværesenter i Tydal. Her treffer du vandringslederne og resten av reisefølget til middag. Nærmere informasjon om dagene som kommer blir gitt. I Neatuns lune atmosfære kan du nå begynne å slappe av og glede deg til dagene du har i vente.

 

Torsdag 25. august – 17 km

Frokost og smøring av nistepakke skjer til samlet frokostbord i matsalen. Kl. 8.30 blir vi transportert opp til Sylsjøen på svensk side av Skardsfjella. Vi går igjennom prektige Skarddøra mot Stugudal. Langs stien går vi forbi gamle påkaster-røyser, og tar oss tid til å stoppe underveis. Vi tar inn naturen og kjenner på elementene når vi vader over ei lita elv. Vandringen skjer i lettgått høyfjellsterreng før vi kommer ned til Stugudal kirke. Vi blir transportert hjem til Neatun, der Annie i Yogaliva venter oss til en rolig og avspennende økt med yin-yoga.  Etter en god dusj, spiser vi middag før det blir kveld.

 

Fredag 26. august – 16 km

Vi starter dagen med buss til Tydal kirke, en av få opprinnelige Y-kirker med dekorative malerier på veggene, før vi begynner å gå i Flora, Selbu kommune. Vandringen går i frodig og myrlendt terreng. Ved elva Rolta kommer vi ned til Brumoen gård, der vertskapet tar imot oss for en liten omvisning på husmannsplassen. Etter en omvisning her, rusler vi videre til Selbutunet, der vi innlosjeres for kvelden og får servert en smakfull middag i koselige omgivelser.

 

Lørdag 27. august – 14 km

Vi blir i dag kjørt til Saksvikkorsen i Malvik kommune. Herfra starter vår siste vandring inn til Nidarosdomen. Stien går langs Trondheimsfjorden i landlige omgivelser før vi gradvis kommer inn i bykjernen. Fra Christiansten festning får vi et flott skue mot turens endestasjon, Nidarosdomen. Vel fremme tar vi en runde rundt domen, slik de gamle pilegrimer gjorde det. Til avslutning på turen inntar vi en bedre middag hos Havfruen restaurant, – en sjømatperle i historiske bryggelokaler ved Nidelven.

Et følge på pilegrimsvandring i Sylan. Foto: Kirkvollen pilegrimsgård

Inkludert i prisen

3 overnattinger
3 frokoster, 3 lunsjer, 4 middager (drikke ikke inkludert)
Yoga-pass
Vandringsledere
Omvisning i Tydal kirke, Brumoen gård i Selbu
Transport mellom etappene
Bagasjetransport

 

Pris 5499,-

Vi kjører kampanjepris til 4699,- fram til søndag 7/8.

Trykk her for å melde deg på.

Her finner du kart over Romboleden og vandreruta vi går.

 

Hjemreise på søndag?

Dersom du planlegger å reise hjem fra Trondheim søndag 28. august, kan vi være behjelpelige med å skaffe overnatting med frokost hos Nidaros pilegrimsgård. Denne overnattingen er ikke inkludert i pakkeprisen. Ta kontakt ved bestilling, så hjelper vi deg.

 

Hvordan komme til turens start

Neatun i Tydal ligger ca 120 km fra Trondheim, 80 km fra Stjørdal og 80 km fra Røros. Det går buss daglig fra Trondheim. Her finner du buss-tider.

 

Forberedelser

Ta med dagstursekken og fjellskoene på gåturer på forhånd, så vet du at sekken og skoene passer.

 

Eget ansvar

Når du melder deg på forutsetter vi at du er i stand til å gjennomføre en vandring. Du er selv ansvarlig for reise og overnatting fram til vandringsstartsted og fra vandringssluttsted. Videre forutsettes det at du har tegnet egne relevante forsikringer; reiseforsikring og evt. andre personlige forsikringer du måtte trenge.

Detaljer

Start:
24. aug 2016
Slutt:
27. aug 2016
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, ,

Arrangører

Fjelldriv
Kirkvollen pilegrimsgård

Sted

Neatun – velværesenter
Neabyen 35
Tydal, 7590
+ Google Map
Telefon:
+47 913 20 458
Hjemmeside:
www.neatun.com

Påmelding


Velg arrangement:


Kryss av for allergier:
MatPollenDyr

Jeg godkjenner at Fjelldriv kan benytte bilder av meg/mine barn på sin hjemmeside og i annen markedsføring.

Send meg gjerne nyhetsbrev nå og da, så vet jeg hva som skjer til fjells.

Jeg godkjenner at påmeldingen er korrekt fylt ut og at jeg forholder meg til Folkehelseinstituttets anbefalinger når jeg vurderer mitt barns deltakelse på arrangementet*