Top
Lassokasting på fjelltur med Fjelldriv

Natt i naturen 2021

8-10 åringer kan nå bli med på et sommereventyr i Sylan 24. -25. juni. Du har kanskje en junior hjemme som kunne tenkt seg et lite ferieeventyr i starten av sommeren? Vi tilbyr “Natt i naturen” for barn i alderen 8-10 år. I løpet av to dager spekket med spennende aktiviteter i et flott område, og en natt i naturen får barna en liten smak av hva et “Villspor i Sylan” kan by på. Dette kan være en fin introduksjon til friluftsliv i fjellet for de litt yngre juniorene. -og en mulighet til å komme seg ut og i aktivitet sammen med andre i trygge rammer. Vi har stort fokus på sikkerhet, opplevelse og følelse av mestring. Torsdag 24. juni til fredag 25. juni kan din junior blir med på en mini sommerleir i Sylan.

 

Glade ungdommer på villspor i Sylan

Villspor i Sylan

Overnatting, aktiviteter og servering

Vi vil ha base i Sylan fjellcamp som ligger ved bredden av Esandsjøen med panoramautsikt mot Sylan. Her vil juniorene bli tilbudt overnatting i gammer og lavvoer av typen Arctic lavvo og tentipi. Vi har reinskinn til alle slik at de kan sove mykt og varmt. Midt i leiren har vi leirbålet hvor vi samles for å nyte måltidene og samarbeider om å lage mat. Dersom det regner kan vi trekke oss tilbake til det store mat-teltet.

Vi overnatter i lavvo, spiser mat fra området som vi lager sammen på leirbålet, en herlig miks av organiserte aktiviteter (Villspor….). Vi følger naturens puls og lar været styre hvilke aktiviteter vi gjør. Rundt midtsommer er det lyst nesten hele døgnet, og er sommernatta fin kan vi holde det gående til solnedgangen farger Sylmassivet rødt. Da er det godt å sovne rød i kinnene før en våkner til gjøkens ko-ko om morgenen. -Det er herlig å kjenne på denne magien 🙂

Campen ligger like ved den fiskerike Esandsjøen, det blir derfor muligheter for å fiske, og forhåpentligvis også anledning til å tilberede sin egen fisk på bålet.

 

Gamme ved Fjellcamp Sylan

Ørret fra Esandsjøen

Selvfanget ørret fra Esandsjøen smaker himmelsk!

Villspor mat på leirbålet

På Villspor lager vi alle måltidene på leirbålet.

Påmelding og pris

Siden “Natt i naturen” har begrenset antall plasser er det først til mølla-prinsippet som gjelder. Påmelding skjer ved å trykke denne linken, husk å velge “Natt i naturen”. Du vil da fylle ut et skjema og vil kort tid etter innsending motta en bekreftelse fra oss. Vi sender faktura per epost, hvor betaling kan skje via Vipps eller nettbank.

Etter påmelding sender vi ut mer detaljert informasjon og pakkeliste. Vi vektlegger at deltakerne ikke skal behøve å ha mye turutstyr, slik at det skal passe for alle ferdighetsnivå.

Pris for “Natt i naturen” er 1790 kr, det inkluderer aktivitetsledelse, mat, overnatting og noen overraskelser 🙂

Dersom det er flere søsken som skal delta er prisen 1500 kr.

Vi samarbeider med Selbusporten (Sport1 butikk) som gir 15 % rabatt til deltakere på “Natt i naturen” om det er behov for å supplere med klær eller utstyr.

Program

Vi møtes ved Sylan fjellcamp torsdag 24. juni kl. 11.00. Her vi alle deltakerne få anvist sin lille base i en gamme eller lavvo. Vi vil orientere litt om opplegget før foreldrene kjører tilbake. Vi skal kose oss i flotte omgivelser med spennende aktiviteter før vi nyter en natt i naturen. Vi serverer en mangfoldig frokost, før vi starter med nye aktiviteter dag 2. Kl. 16.00 fredag 25. er det klart for avreise.

Sikkerhet og Covid-19

“Natt i naturen” arrangeres etter gjeldende anbefalinger vedrørende Covid-19 situasjonen.

På natt i naturen har vi fokus på trygge rammer og ønsker at dette skal være en fin introduksjon til friluftslivet.

Vi er derfor mange voksne på en forholdsvis liten gruppe (max antall 14). Dette er viktig også for å kunne gjennomføre i henhold til Folkehelseinstituttet sine retningslinjer og råd i forhold til situasjonen med Covid-19.

Dersom noen av deltakerne føler seg dårlige, eller har syptomer på luftveissykdom må de holde seg hjemme.

Hvem er vi?

Fjelldriv jobber med kunnskap og opplevelser i naturen, vi har bred erfaring innen friluftsliv og har de senere årene jobbet med opplegg rettet mot barn og unge for skoler,  nasjonalparkforvaltningen og “kultur-tur” gjennom den kulturelle skolesekken blant annet.

Aktivitetslederne i Fjelldriv

Vi er tre voksne ledere med bred friluftslivserfaring som veileder barna og er tilstede hele tida.

Martin: 18 år, har tre års erfaring fra sommerleiren Villspor i Sylan. Er elev ved friluftslivslinja ved Øya videregående skole.

Maajja-Krihke: 20 år: har tre års erfaring fra sommerleiren Villspor i Sylan. Har gått friluftslivlinja ved Øya videregående skole, er nå lærerstudent ved Nord Universitet.

Marit: 37 år: Daglig leder i Fjelldriv, mor til tre gutter. Har bred friluftslivserfaring og fordypning i naturveiledning.

Fjellcamp Sylan

Kart som viser hvordan du kommer deg til Sylan fjellcamp.

Linker:

Sylan fjellcamp

www.fjellguidentydal.no

www.sylan.no

www.arcticlavvo.no

www.selbusporten.no

www.fjellvilt.no

www.folkehelseinstituttet.no – temaside om Korona (Covid-19)