Top
På kultur-tur med DKS og Fjelldriv

På kultur-tur med DKS og Fjelldriv

Elevene er framtidas beslutningstakere. Hva skjer om de får bestemme hva som skal skje med fjellene våre i dag?

Gjennom rollespillet
“det mangedimensjonale fjellet” får elvene kunnskap om fjellets storslagne miljø og om hvordan ulike interesser og virksomheter kan være livsviktige eller ødeleggende for økosystem og økosystemtjenester.

Fjellet blir iblant omtalt som Europas siste villmark. Det er et storslagent landskap med daler, høyfjell og myrmarker. Her lever arter som ikke finnes noen andre steder, denne naturen er følsom for ulike former for påvirkning. Samtidig ønsker mange å bruke fjellene på ulike vis. I Norge er 16,8 % av fastlandet vernet (med ulike vernestatus). Hvordan kan fjellområdene brukes på en bærekraftig måte? Spillet om fjellet gir elevene innblikk i hva fjellet representerer for ulike grupper og hvordan ulike aktiviteter og tiltak kan påvirke hverandre og miljøet i fjellet. Spillet om fjellet skal øke elevenes evne til å reflektere over de store sammenhengene og øke forståelsen av bærekraftig utvikling.

Vi tilbyr opplegget i tre varianter:
1. Vi kommer til skolen og gjør rollespillet i skolens nærmiljø (varighet ca 3 timer).

2. Skoleklassen kommer til oss ved 705 Senteret i Tydal. Vi viser rundt elevene i utstillingene før vi begynner med rollespillet ute i naturparken.
(varighet 3 timer + reisetid).

3. Overnattingstur til Trondhjems turistforenings hytte Nedalshytta. Ankomst på ettermiddag med aktiviteter om kvelden. Vandring i fjellrevens rike og rollespill
dag 2. Nedalshytta ligger bokstavlig talt ved foten av Sylmassivet i et område som er usedvanlig spennende både natur- og kulturhistorisk. Vi vil derfor kunne sette oss nærmere inn i flere av rollene i rollespillet “det mangedimensjonale fjellet”. – Selvfølgelig skal vi også kose oss på tur, vi har ikke et spesielt målpunkt med turen, men turen er målet (varighet fra skoleslutt dag 1 til skoleslutt dag 2). Overnatting, middag, frokost og smøring av niste er inkludert.

Ta kontakt for et opplegg som passer din skoleklasse.

KONTAKTINFO:
Fjelldriv, Marit Østby Nilsen
Tlf: +47 916 80 016
post@fjelldriv.no
www.fjelldriv.no

For mer informasjon om “kultur-tur” se den kulturelle skolesekkens sider.

Spillet om fjellet

Bli med på kultur-tur med DKS og Fjelldriv.