Top
Vandrende pilegrimer i Skardøra, Sylan. Foto: Kirkvollen pilegrimsgård

Perlene langs Romboleden

Nå kan du vandre de flotteste etappene langs Romboleden fra svenskegrensa til Nidaros.  I løpet av 3 dager skal vi vandre på historiske stier fra sagnomsuste fjellformasjoner i øst via frodig kulturlandskap i Neadalen ut til det åpne fjordlandskapet mot Trondheim. Bagasjetransport, overnatting, yoga og mat er inkludert.

Kjenner du at du kunne trenge et avbrekk, litt tid til å bare være? I august har du en unik mulighet til å oppleve vandreperlene langs Romboleden – fra Sylan til Nidaros.

Du skal få tid. Tid til å bruke på deg selv. Tid til gode stunder i møte med andre mennesker, nyte smakfull mat, roe ned med yin-yoga, og få tid til refleksjon og ta inn naturens ro underveis. Du skal rett og slett få koble litt av.

Vi skal bo på hyggelige pensjonat langs veien. Salige i kroppen etter dagens vandring setter vi oss til bords og får servert to-retters middag. Den siste middagen blir ekstra god, med tre-retters hos Havfruen i Trondheim. Vi nyter tidlige frokoster, og smører med oss rause nistepakker til lunsj. Etter første vandringen gjennom Skardøra til Stugudal, venter Annie fra Yogaliva oss på Neatun. Hun vil lede oss gjennom en økt med avslappende yin-yoga. Mellom etappene er transport og bagasjetransport ordnet. Du skal slippe å tenke på noe. På denne turen skal du få ta imot og fylle på med energi.

Vandringen er delt opp i dagsetapper, der vi besøker kirker og utvalgte kulturminner undervegs. Du får en vandring med et historisk pilegrimspreg i vakker natur, med god mat og tid til avslapping om kvelden.

Meld deg på her!

Påmeldingsfrist 10. august

Det er et begrenset antall plasser, så ta steget og bli med på en avslappende vandring langs Romboleden.

 

Inkludert i turen

3 overnattinger
3 frokoster, 3 lunsjer, 4 middager (drikke ikke inkludert)
Yoga-pass med Annie i Yogaliva
Vandringsledere
Omvisning i Tydal kirke, Brumoen gård i Selbu
Transport mellom etappene
Bagasjetransport

Rolig yin-yoga med yogainstruktør Annie fra Yogaliva. Foto: Yogaliva

Turen arrangeres av Kirkvollen pilegrimsgård i samarbeid med Fjelldriv.

PROGRAM

Onsdag 24. august

Ankomst Neatun – velværesenter i Tydal. Her treffer du vandringslederne og resten av reisefølget til middag. Nærmere informasjon om dagene som kommer blir gitt. I Neatuns lune atmosfære kan du nå begynne å slappe av og glede deg til dagene du har i vente.

 

Torsdag 25. august – 17 km

Frokost og smøring av nistepakke skjer til samlet frokostbord i matsalen. Kl. 8.30 blir vi transportert opp til Sylsjøen på svensk side av Skardsfjella. Vi går igjennom prektige Skarddøra mot Stugudal. Langs stien går vi forbi gamle påkaster-røyser, og tar oss tid til å stoppe underveis. Vi tar inn naturen og kjenner på elementene når vi vader over ei lita elv. Vandringen skjer i lettgått høyfjellsterreng før vi kommer ned til Stugudal kirke. Vi blir transportert hjem til Neatun, der Annie i Yogaliva venter oss til en rolig og avspennende økt med yin-yoga.  Etter en god dusj, spiser vi middag før det blir kveld.

 

Fredag 26. august – 16 km

Vi starter dagen med buss til Tydal kirke, en av få opprinnelige Y-kirker med dekorative malerier på veggene, før vi begynner å gå i Flora, Selbu kommune. Vandringen går i frodig og myrlendt terreng. Ved elva Rolta kommer vi ned til Brumoen gård, der vertskapet tar imot oss for en liten omvisning på husmannsplassen. Etter en omvisning her, rusler vi videre til Selbutunet, der vi innlosjeres for kvelden og får servert en smakfull middag i koselige omgivelser.

 

Lørdag 27. august – 14 km

Vi blir i dag kjørt til Saksvikkorsen i Malvik kommune. Herfra starter vår siste vandring inn til Nidarosdomen. Stien går langs Trondheimsfjorden i landlige omgivelser før vi gradvis kommer inn i bykjernen. Fra Christiansten festning får vi et flott skue mot turens endestasjon, Nidarosdomen. Vel fremme tar vi en runde rundt domen, slik de gamle pilegrimer gjorde det. Til avslutning på turen inntar vi en bedre middag hos Havfruen restaurant, – en sjømatperle i historiske bryggelokaler ved Nidelven.

Et følge på pilegrimsvandring i Sylan. Foto: Kirkvollen pilegrimsgård

For personlig informasjon ring oss på 916 80 016.

Påmeldingsfrist 10. august

Det er et begrenset antall plasser, så ta steget og bli med på en avslappende vandring langs Romboleden.