Top

Sommerleir i Sylan 2021

Vi tilbyr “Sommerleir i Sylan” for barn i alderen 10- 14 år, 21-23. juni. Dette er en unik sommerleir: om du aldri er på villspor, opplever du sjelden noe spennende!

-Har du en junior hjemme som er klar for et lite sommereventyr i vakker natur?

Vi tilpasser oss årets situasjon og vil arrangere sommerleir også i år! Sammen skal vi på skattejakt i områder med historisk sus og dra på oppdagelsesferd med kano for å nevne noe. Vi nyter maten rundt leirbålet med panoramautsikt til Sylan!

Etter fjorårets suksess vil årets Sommerleir i Sylan også ha utgangspunkt i Sylan fjellcamp (anlegget til Fjellguiden Tydal).

Det er bilvei helt fram til Fjellcampen i Nøsteråa friluftsområde ved bredden av Esandsjøen. Her tilbyr vi overnatting i lavvoer og gammer, og får vi flott vær kan sommernatta nytes under åpen himmel i hengekøye.

Vi vil ha fokus på å arrangere leiren etter de til enhver tids gjeldende råd og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

Det blir en god blanding av organiserte aktiviteter og tid disponibel for friaktivitet.

Ungdom i alderen 10-14 år kan nå melde seg på ferieleir 21. -23. juni! Meld deg på her!

Fiskelykke på sommerleir i Sylan

Alle som er på leiren får anledning til å bli dus med overnatting i lavvo, matlaging på bål, mestre ulike aktiviteter og dele turopplevelsene med de andre deltakerne på leiren.

Leirbålet er et naturlig samlingspunkt på Sommerleir i Sylan

Overnatting

Leiren har base ved Fjellcamp Sylan i Nøsteråa ved bredden av Esandsjøen med panoramautsikt til Sylan. Her tilbys overnatting i lavvoer og gammer (av typen arctic lavvu og Tentipi). Maten serveres ved leirbålet når det er fint vær eller i mat-teltet dersom det er nedbør.

Maten lager vi sammen på leirbålet. Vi har fokus på god og sunn mat, med basis i setermat og samisk mattradisjon. -Også her har vi fokus på hygiene og råd gitt av Folkehelseinstituttet.

Kort om programmet

Ankomst er  mandag 21/6. kl. 11.00

Oppmøte er ved Sylan Fjellcamp i Nøsteråa. Her kan foreldrene få se hvor vi skal ha tilhold. Deltakerne får anvist hvor de skal ha sin base, samt at det blir gitt praktisk informasjon om leiren. Aktivitene i løpet av leiren er væravhengig, og vi har derfor ikke definert et fast program annet enn oppmøte- og avreisetider.

Avreise onsdag 23/6 kl. 16.00

Gamme ved Fjellcamp Sylan

Vakre sommernetter i Sylan.

Vi følger naturens puls og lar været styre hvilke aktiviteter vi gjør de ulike dagene. Er morgenen grå kan vi sove og ta det med ro om morgenen og heller nyte en flott og lang kveld med panoramautsikt til Sylan. -Det er jo uansett lyst nesten hele døgnet midtsommers, så det er å kjenne litt på denne magien.

Vi overnatter i lavvo, spiser mat fra området som vi lager sammen på leirbålet, en herlig miks av organiserte aktiviteter “Sommerleir i Sylan” er aldri likt fra et år til et annet da deltakerne og været bidrar til å gjøre Villspor til det det er.

Vår sommerleir er ikke en ferieleir for mange ungdommer, men vi kjører som alltid små grupper, fordi vi vil at alle som er med på leir skal bli godt kjent og få anledning til å bli dus med å være på tur.

Sommerleir i Sylan gir minner for livet

 Hva er inkludert?

I prisen inngår  all mat, overnatting, aktiviteter og noen overraskelser. Siden sommerleiren har begrenset antall plasser er det først til mølla-prinsippet som gjelder.

Påmelding skjer ved å trykke denne linken, husk å velge “Sommerleir i Sylan”. Du vil da fylle ut et skjema og vil kort tid etter innsending motta en bekreftelse fra oss.

Vi sender faktura per epost, hvor betaling kan skje via Vipps eller nettbank.

Etter påmelding sender vi ut mer detaljert informasjon og pakkeliste. Vi vektlegger at deltakerne ikke skal behøve å ha mye turutstyr, slik at det skal passe for alle ferdighetsnivå.

Pris for “Sommerleir i Sylan” er 2990 kr, det inkluderer aktivitetsledelse, mat, overnatting og noen overraskelser 🙂

Vi samarbeider med Selbusporten (Sport1 butikk) som gir 15 % rabatt til deltakere på “Natt i naturen” om det er behov for å supplere med klær eller utstyr.

:)

Meld deg på her!

Deltakere som tidligere har vært på leir får 10 % rabatt

Søskenrabatt gis.

Ørret fra Esandsjøen

Selvfanget ørret fra Esandsjøen smaker himmelsk!

 

Om oss

Fjelldriv jobber med kunnskap og opplevelser i naturen, vi har bred erfaring innen friluftsliv og har de senere årene jobbet med opplegg rettet mot barn og unge for skoler,  nasjonalparkforvaltningen og “kultur-tur” gjennom den kulturelle skolesekken blant annet.

Vi er tre voksne ledere med bred friluftslivserfaring som veileder barna og er tilstede hele tida.

Martin: 18 år, har tre års erfaring fra sommerleiren Villspor i Sylan. Er elev ved friluftslivslinja ved Øya videregående skole.

Maajja-Krihke: 20 år: har tre års erfaring fra sommerleiren Villspor i Sylan. Har gått friluftslivlinja ved Øya videregående skole, er nå lærerstudent ved Nord Universitet.

Marit: 37 år: Daglig leder i Fjelldriv, mor til tre gutter. Har bred friluftslivserfaring og fordypning i naturveiledning.

Vi planlegger årets villspor,-vi gleder oss!!! Det skal bli ekstra artig å ta i mot Villspor-aspiranter til natt i naturen 🙂

Påmelding

Det er begrenset antall plasser på “Sommerleir i Sylan” og “Natt i naturen”, så først til mølla gjelder! Meld deg på Sommerleir her!

Etter påmelding sender vi ut mer detaljert informasjon og pakkeliste. Vi vektlegger at deltakerne ikke skal behøve å ha mye turutstyr, slik at det skal passe for alle ferdighetsnivå.

SIKKERHET OG COVID-19

“Sommerleir i Sylan” arrangeres etter de enhvertids gjeldende anbefalinger og retningslinjer vedrørende Covid-19.

På “Sommerleir i Sylan” har vi fokus på sikkerhet og trygge rammer og ønsker at dette skal være en fin introduksjon til friluftslivet.

Vi er derfor mange voksne på en forholdsvis liten gruppe (max antall 14). Dette er viktig også for å kunne gjennomføre i henhold til Folkehelseinstituttet sine retningslinjer og råd i forhold til situasjonen med Covid-19.

VI GLEDER OSS!

Fjellcamp Sylan

Kart som viser veien til Sylan fjellcamp.

Linker:

Fjellcamp Sylan

www.fjellguidentydal.no

www.sylan.no

www.arcticlavvo.no

www.selbusporten.no

www.fjellvilt.no

www.folkehelseinstituttet.no – temaside om Korona (Covid-19)