Top

Fjellturer for ungdom

Ungdom i alderen 10-15 år har nå en unik mulighet til å bli med på fjelltur henholdsvis 8. og 9. august. Det arrangeres en kanotur i Skardsfjella og Hyllingsdalen landskapsvernområde, og en vandretur i Sylan landskapsvernområde. Det blir kunnskap og opplevelser i skjønn forening!

På disse fjellturene vil ungdommene få muligheten til å oppleve det enkle og gode friluftsliv i to av våre flotte landskapsvernområder; Skardsfjella og Hyllingsdalen og Sylan. 

Kanotur

Mandag 8. august går turen til Skardsfjella og Hyllingsdalen landskapsvernområde, der blant annet kanopadling står på programmet. Denne turen er for aldersgruppen 13- 15 år.

Det trengs ingen forkunnskaper i å padle kano, men alle som deltar må være trygge på vannet og svømmedyktige. Deltakerne vil få lett innføring i å padle kano. Med kanoen skal vi dra på oppdagelsesferd i og ved landskapsvernområdet. Vi lager mat ute, og det blir mye lek og moro utover dagen.

Det er satt et tak på maks 14 deltakere per dag på denne turen, så først til mølla gjelder….

For mer informasjon og påmelding, klikker du her.

 

Fjelltur

Tirsdag 9. august går turen til Sylan landskapsvernområde. Denne turen er for aldersgruppen 10-13 år.

Vi drar på vandringstur i Sylan landskapsvernområdet. Det vil bli naturlig å nevne fjellreven når vi kommer inn i Fjellrevens rike – Sylan. Vi får holde øynene åpne i tilfelle vi får et kort glimt av den lille og fåtallige reven. Dagen skal vi bruke til å gå tur, lage mat ute og kose oss.

For mer informasjon om denne turen og påmelding, klikk her.

 

Felles for turene

Prisen inkluderer lunsj og transport tur/retur fra Tydal torg (med mulighet for å hoppe på langs strekningen Ås – Stugudal etter avtale) eller fra Røros stasjon (med mulighet for å hoppe på underveis langs strekningen Røros – Brekken (evt Glåmos) – Ridalen/Stugudal). Oppmøte kl. 09.00 ved Tydal torg/Røros stasjon og vi returnerer kl. 18.00 til samme sted.

Nasjonalparkforvaltningen for Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og Sylan landskapsvernområde ønsker å bidra til at barn og unge blir kjent med verneområdene. Turen er derfor delvis finansiert av dem, noe som gir en svært hyggelig pris for deltakerne. Ved påmelding får dere tilsendt pakkeliste for turen og andre praktiske opplysninger. Det er bindende påmelding.

Pris: 300 kr.

FjellTURene arrangeres i samarbeid med nasjonalparkforvaltningen.

Turfølge av ungdommer i Sylan. Foto: Fjelldriv

                                                    Bli med på fjelltur i Sylan!